4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Overzicht met de leukste excursies in Florida

Met zoveel vakantiebestemmingen is het vaak moeilijk te kiezen. Waarom zou je nou naar Florida gaan? Wat heeft deze plek dat elke andere vakantiebestemming niet heeft? In deze blog deel ik mijn ervaring en vertel ik je alles over deze plek. Ik deel de beste bezienswaardigheden en excursietips die je vanuit je all-inclusive resort kunt ondernemen.

Waarom op vakantie naar Florida?

In Florida schijnt het hele jaar door de zon. De temperaturen zijn zomers. In de koudste maanden (december, januari, februari) is de temperatuur gemiddeld 18 graden Celsius. In de warme maanden loopt deze op tot net boven de 30 graden. Veel Amerikanen kiezen dan ook voor deze regio als vakantiebestemming om te overwinteren. Behalve natuur en veel zon is Florida ook een fun staat. Hoe kan het ook anders met al die pretparken. Bij Orlando heb je het Walt Disney Complex met vier verschillende pretparken en twee waterparken. Andere leuke parken in Orlando zijn de Universal Studio’s en Seaworld. Behalve de pretparken kun je ook je lol op met shoppen. Er zijn verschillende winkelcentra in Florida. Je kunt hier goed winkelen, rondkijken en genieten van het lekkere eten bij een food court. In het zuiden bevind zich één van de grootste natuurgebieden van de Verenigde Staten, de Everglades. Het is een stukje ongerepte natuur waar veel diersoorten, zoals vogels, insecten en hagedissen in het wild leven. Ook vind je hier veel natuurparken.


Walt Disney Resort

Als wij aan Disney in Florida denken. Denkt men al snel aan Disneyland. Het Disneyland in Florida is niet één park. Bij elkaar bestaat hij uit vier pretparken, twee waterparken, twee winkelgebieden met entertainment, een sportcomplex en verschillende hotels. Officieel heet het dan ook Walt Disney World resort. Een resort waar je in principe een hele vakantie zou kunnen doorbrengen. Maar als je een rondreis door Florida doet zul je er eerder een paar dagen zijn om daarna meer van Florida te zien. Je kunt natuurlijk ook één dag naar één van de parken of alleen het winkelgebied bezoeken om zo toch iets van de Disney sfeer te proeven. Ben je met kinderen op vakantie in Florida?. Dan zullen zij het Disney complex niet willen missen. Al is het maar voor een ontmoeting met één van hun favoriete helden. Denk niet alleen aan Micky Mouse, maar ook aan nieuwere Disney helden zoals Cars. De rode Lightning mac Queen heeft het hart van veel jongens veroverd. De meiden zullen op hun buurt weer liever een Disney prinses ontmoeten.

  • Magic kingdom is het park waar sprookjes en vertrouwde Disney figuren, zoals Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy tot leven komen. Het park kent zes verschillende parkdelen. Magic Kingdom is gebaseerd op het eerste Dinsey park in Californië. Ook het eerste park van Disneyland Parijs is op het park in Californië en Magic Kingdom gebaseerd.
  • Epcot is een pretpark dat zich richt op de ruimtevaart.
  • Disney’s Hollywood studio’s: Ontdek hoe de Disney films zijn gemaakt, terwijl je je in de Disney Hollywood studio’s waant. Het tweede Disney park in Parijs is gebaseerd op dit park.
  • Animal Kingdom is het koninkrijk van de dieren. Een dierentuin in de sfeer van Disney.
  • De twee waterparken zijn Disney’s Typhoon Lagoon en Disney’s Blizzard beach. Beide geven een heerlijke verkoeling tijdens één van de vele warme dagen in Florida.

Het Walt Disney World resort is het tweede park van Disney. Het eerste staat in Californië. Nadat deze in 1955 werd geopend had Disney het plan voor een tweede park. Voor het verwezenlijken van dit plan kocht hij een groot stuk grond bij Lake Buena Vista in de buurt van Orlando. Het park werd geopend op 1 oktober 1971 door zijn broer en zakenpartner Roy Disney. Walt Disney was toen al overleden.Het eerste themapark van het resort was Magic Kingdom. Naast Magic Kingdom werden ook twee hotels geopend, het Disney’s Polynesian Resort en het Disney’s Contemporary Resort Gasten die in een hotel van het resort verblijven kunnen gratis met de bus naar de parken. Voor daggasten zijn de parken van de parkeerplaats met monorail en boot te bereiken.


Universal Resort Florida

Het Universal Resort Florida kun je zien als een tegenhanger van Walt Disney Resort. Dit pretparken complex zal het zeker bij oudere kinderen en volwassenen goed doen. Het complex bestaat uit drie verschillende parken. De twee naast elkaar gelegen pretpark Universal Studio’s en Islands of Adventure. Het derde park is een waterpark, Wet ’n Wild. Deze ligt op ongeveer zeven minuten loopafstand van de andere twee parken. Voor universal Studio’s en Islands of Adventure is een groot winkel en recreatie gebied, Universal City Walk. Behalve winkels zijn er verschillende restaurants en clubs, waaronder het Hard Rock Café.

Het complex is in totaal drie keer van naam veranderd. Op 7 juni 1990 werd deze geopend onder de naam Universal Studios Florida, Universal resort Florida in Orlando bestaat uit drie verschillende parken Universal Studio’s, Islands of Adventure en Wet ’n Wild. Tussen 1998 en 2001 Universal Studios Escape en sinds 2002 heet het complex Universal Orlando Resort. Je kunt het complex vinden ten Noorden van International Drive.

  • Universal studio’s: Dit park is gebaseerd op een filmstudio. Het is het eerste pretpark van Universal Resort Florida. De attracties en shows zijn geinspireerd op verschillende films van Universal, zoals the Mummy en Men in Black. Er zijn zeven verschillende thema delen Production Central, Hollywood, The Lagoon, New York, San Francisco, Woody Woodpecker’s KidZone en World Expo
  • Islands of Adventure: Dit pretpark heeft verschillende thema delen, zoals Jurassic Park, Marvel Heroes en Harry Potter. Islands of Adventure werd geopend in mei 1999. In 2010 werd het park uitgebreid met een nieuw thema deel. Dit nieuwe deel laat je de wereld van Harry Potter zien.
  • Wet ’n Wild: Is een waterpark dat zich bevind op International Drive. Er zijn verschillende waterattractie die verkoeling geven tijden één van de vele warme dagen in Florida.

SeaWorld Orlando

Seaworld is een pretpark met zeedieren in Orlando. Met de zeedieren worden verschillende shows gegeven. Een spectaculaire show die je echt niet mag missen is de show met de orka’s (shamu). Ook zijn er dolfijnen shows Er zijn verschillende delen waarin de leefomgeving van de dieren is nagebootst. Bij Wil artic is de zuidpool nagebootst. Er is een speciaal Manatee rescue center waarin de Manatees (zeekoeien) die met uitsterven bedreigd worden verzorgd worden. Bij Shark encounter kun je de haaien van dichtbij zien als je door een plastic tunnel heenloopt.

Thrillseekers kunnen hun lol op met de achtbaan Kraken. Andere attracties zijn onder andere Manta, een achtbaan waar je met vieren naast elkaar zit en die rakelings langs het water afgaat en bootjes in de vorm van een flamingo die rustig over het water varen voor wie het wat minder spannend wilt. Naast zeedieren zijn er ook pinguïns, papegaaien en flamingo’s

  • Discovery cove: Zwem met dolfijnen en ervaar hoe het is om een dolfijnen trainer te zijn. Behalve met dolfijnen zwemmen kun je in Discovery Cove ook snorkelen en het koraal rif bewonderen. Daarnaast kun je kennismaken met 250 verschillende soorten tropische vogels.
  • Aquatica: Aquatica is een waterpark wat in de buurt van Seaworld ligt. Het park opende zijn deuren op 1 maart 2008. Er zijn verschillende attracties die niet alleen garant staan voor verkoeling op een warme dag, maar ook voor veel plezier. De waterattracties zijn verschillende hoge glijbanen, attracties voor thrillseekers en Lazy rivers voor wie op zoek is naar wat ontspanning. Voor kinderen is er Kata’s Kookaburra Cove en Walkabout Waters.

Everglades

De Everglades beslaan een groot deel in het zuidwesten van Florida. Het is een natuurgebied wat grotendeels bestaat uit moeras. Je kunt Everglades National Park bezoeken. Dit park heeft verschillende ingangen Dit natuurgebied is het huis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Denk hierbij aan manatees (zeekoeien), de Florida panter en de Amerikaans krokodil. Je kunt er verschillende soorten hagedissen, slangen, vogels en insecten vinden. En de mug is er zeker in de zomerperiode veelvuldig te vinden. Verder wonen er alligators en schildpadden. Bij elkaar zijn er … verschillende diersoorten.

Er zijn verschillende trials die je kunt volgen. Zo zijn er wandel trials waarbij je niet alleen over zandwegen, maar ook over bruggen wandeld. Er zijn ook trials waar je een fiets voor kunt huren en er zijn trials over het water waar je een kano voor kunt huren of waarmee je met air-boat overheen kan. In sommige delen van de Everglades is het verboden om met een Air-boat doorheen te gaan. Dit in verband met de schade die zij aan de natuur brengen. Niet alle Air-boat verhuurders houden zich hier aan. Let daar op als je van plan bent om met Air-boat de Everglades te bezoeken Vergeet zeker je fototoestel niet. De Everglades is een ideaal fotografiegebied. Veel dieren laten zich goed zien. Gegarandeerd dat je aan het einde van de dag een paar hele mooie foto’s zult hebben. Let op: In het regenseizoen (tussen juni en november) zijn de kampeerplaatsen minder comfortabel en zijn de condities zwaarder. De Tamiami Trail is de weg die van Miami naar Tampa gaat. Het is de U.S. Highway 41. Deze weg is een echte aanrader bij een rondreis door Florida waarbij je zowel Miami, als de Everglades als Tampa wilt aandoen.


Kennedy Space center

Kennedy Space Center werd in 1949 opgericht als test-terein voor raketten. Tegenwoordig kan iedereen dit terrein bezoeken om zo meer te weten te komen over de ruimtevaart. Ook als ruimtevaart niet je interesse heeft blijft het een indrukwekkend geheel. Er worden nog steeds raketten vanaf Kennedy Space Center de ruimte ingestuurd. Het terrein is gelegen op Merrit eiland bij Cape Canaveral ongeveer een uur rijden vanaf Orlando. In 1958 werd het gebied wat al vanaf 1949 gebruikt werd al testterein voor raketten eigendom van Nasa. Voor Nasa was het de belangrijkste lanceerbasis. De locatie is perfect voor de lanceringen, omdat hij dicht bij de evenaar ligt. Dit centrum was vroeger de plek waar alle Apollo vluchten werden voorbereid. Kennedy Space Center is na de aanslag op zijn leven vernoemd naar president John F Kennedy.

Je kunt Verschillende tentoonstellingen bezoeken in Kennedy Space Center die de geschiedenis van de ruimtevaart vertellen. Met filmsimulatie beleef je opnieuw de eerste vlucht en landing naar de maan in juli met Apollo 11. In een expositiehal kun je de raketten van dichtbij bekijken. Buiten kun je door de rocket Garden lopen. Hier staan verschillende raketten opgesteld. In het Imax theater worden films over de ruimtevaart gedraaid. Met een bus kun je verschillenden rondleidingen krijgen over het terrein. Je kunt makkelijk een hele dag doorbrengen op Kennedy Space Center en dat is zeker ook aan te raden. Op het terrein zijn Verschillende eet en drinkgelegenheden.


Florida Mall

Hou je van winkelen? Dan moet je echt de Florida Mall bij Orlando bezoeken. Dit winkelcentrum is enorm groot en heeft meer dan 250 winkels. Er zijn verschillende restaurants en er is een Food Court. Regent het? Geen probleem, het hele winkelcentrum is overdekt. Ook voor wie niks wilt kopen is het een hele belevenis om in zo’n groot winkelcentrum rond te lopen. 1 van de leukste winkels, naar mijn mening, is de M&M store. Deze winkel heeft alle hebbedingetjes van M&M en buiten de winkel staan een paar grote M&M beelden.

In Florida Mall is een Food Court. Het leuke aan deze Food Court is dat je verschillende eetgelegenheden bij elkaar hebt. Zitten doe je in het midden waar heel veel tafels en stoelen staan. Je kunt eerst bij alle eetgelegenheden kijken en bij sommige ook proeven. Dan maak je je keuze. De tafels in het midden horen bij alle eetgelegenheden. Zo kan iedereen voor zichzelf een eigen keuze maken en je kunt het gezamenlijk opeten. Bij de Florida is het Florida hotel gevestigd. Dit hotel heeft 511 kamers en wordt ook als congres centrum gebruikt.

Plaats een reactie