4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

El Lago Verde: het groene meer van Lanzarote

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden op het Canarische eiland Lanzarote is “El Lago Verde”, oftewel “Het Groene Meer”. Dit gifgroene meer vind je vlakbij de kustplaats El Golfo. Echt een must-see voor natuurliefhebbers! Ondanks de gifgroene kleur is dit meer niet giftig of gevaarlijk. Je kunt het meer helemaal gratis bezoeken. Je kunt het beste overdag gaan. De zon staat dan het meest gunstig zodat de opvallende groene kleur mooi tot uiting komt. Vanaf het uitkijkpunt “Mirador del Charco de los Clicos” heb je ook een mooi zicht en kan je mooie foto’s maken. In deze blog lees je alles wat je moet weten over El Lago Verde!

Wat is El Lago Verde?

Dit meer staat bekend als “El Lago Verde”, “Charco Verde” of “La Laguna Verde Lanzarote”. In het Nederlands betekent dit “groen meer” of “groene lagune” (een lagune is een strandmeer dat zich dicht bij zee bevindt, zoals te zien is op de foto hierboven). Uitleg over hoe het meer aan zijn naam komt, is dus niet nodig. Dit gifgroene meertje van circa 150 meter lang zorgt voor een prachtig contrast naast het zwarte strand en de blauwe zee. En in het echt ziet het er nog adembenemender uit dan op de foto, helemaal als je El Lago Verde bezoekt op een zonnige dag. Tip: ga tussen 14:00 en 16:00, dan heb je het mooiste zicht!

⚠️ Omdat het groene meer een beschermd stukje natuur is, kun je niet te dicht bij het water komen. Het deel van het strand naast het meertje is dus ook afgesloten voor bezoekers.

Hoe Komt La Laguna Verde aan zijn groene Kleur?

De oorsprong van de naam van het meer mag dan vrij rechtdoorzee zijn, maar hoe heeft dit bijzondere meertje zijn kleur gekregen? Het meer heeft zijn kleur te danken aan een combinatie van plankton, vulkanische mineralen, zwavel en bijzondere micro-organismen die zich in het water bevinden. Het meertje is ontstaan door een overstroming; sindsdien behoudt het zijn waterniveau door scheuren onder de grond. Een bijzondere mix van natuurlijke elementen dus.

Hier kan je goed zien hoe gifgroen het meer is!

Zwart strand met groene steentjes

Ook bijzonder aan dit stukje vulkanische natuur is het zwarte strand dat zich tussen de zee en het groene meer bevindt. Dit strand staat bekend als een plaats waar je kleine groene steentjes kunt vinden. Het gaat hier om het mineraal olivijn, dat zichtbaar is tussen het zwarte vulkanische zand. Je vindt deze kleine olivijn steentjes daarom ook terug in veel winkeltjes in Lanzarote. Er worden door plaatselijke ondernemers namelijk allerlei souvenirs van gemaakt, zoals beeldjes, sieraden en meer.

Waar ligt El Lago Verde?

De Laguna Verde ligt aan de westelijke kant van Lanzarote, in de krater van het vissersdorpje El Golfo. Je kunt je bezoek aan dit meer dus ook combineren met een bezoekje aan dit pittoreske dorpje, waar je overigens heerlijke paella kunt eten, gemaakt van lokale ingrediënten. Aangezien Lanzarote niet het grootste eiland ter wereld is (zo’n 60 km van noord naar zuid en ongeveer 25 km van oost naar west), is El Lago Verde eigenlijk vanuit elk punt op Lanzarote prima bereikbaar, waar je ook overnacht tijdens je vakantie. Hieronder in het kaartje zie je precies waar het meer ligt.

Tip: zoek je een echt gave accommodatie op Lanzarote? Bekijk hier ook onze tips met de mooiste swim-up kamers op Lanzarote!

Waar kan ik parkeren?

Je kunt eenvoudig bij het meer parkeren. Hiervoor navigeer je naar de parkeerplaats Al Mirador del Charco Verde (klik voor Google Maps). Dit ligt naast het dorpje El Golfo (langs de LZ-703). Vanaf hier neem je een kort pad naar het groene meer. Het is aan te raden om op een zonnige dag te gaan (tussen 14:00 – 16:00), dan is het meer op z’n mooist! Vanaf deze parkeerplaats kan je ook eenvoudig naar het uitkijkpunt (Mirador del Charco de los Clicos).

Nog veel meer natuur te zien op Lanzarote!

Ben je een liefhebber van unieke natuur? Dan is een bezoek aan Lanzarote iets wat je van je bucketlist moet afstrepen. Lanzarote is het Canarische eiland met de meest bijzondere natuur. Naast het groene meer kun je namelijk ook nog genieten van bijzondere grotten, een nationaal park met vulkanische kraters, een prachtige cactustuin en mooie stranden (bekijk hier de mooiste stranden op Lanzarote). Deze prachtige natuur + het feit dat alles lekker dichtbij elkaar zit en je nooit ver hoeft te rijden maart Lanzarote echt een fijne slow travel bestemming.

Plaats een reactie