4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Waar kan je flamingo’s spotten op Curaçao?

Curaçao is een prachtig eiland met veel bijzondere natuur – en bijzondere wilde dieren om te spotten. Een van de dieren die je op het eiland kunt spotten zijn de prachtige flamingo’s! Deze vogels vind je op een aantal verschillende plekken op het eiland. Je moet er wel eventjes op uit met je auto, want ze komen niet zomaar voorbij op een willekeurig strand. In deze blog lees je alles over de flamingo’s op Curaçao: waar moet ik naartoe om de vogels te spotten?

Bekijk ook:

👉 5 keer de mooiste stranden op Curaçao
👉 mooiste badplaatsen van Curaçao
👉 15 keer de mooiste natuurplekjes op Curaçao

Flamingo’s spotten op Curaçao: de beste plekken

Op Curaçao zijn er 2 bekende plekken waar je de prachtige roze flamingo’s met je eigen ogen kunt bekijken: Jan Kok (Sint Willibrordus) en bij de Sint Michielsbaai. Jan Kok ligt in het midwesten van het eiland en de Sint Michielsbaai ligt een paar kilometer ten noordwesten van Willemstad. De plek bij Jan Kok is de meest bekende plek om flamingo’s te spotten, maar hier staan ze wel best ver weg. Deze plek staat ook wel bekend als“Flamingo Beach”. Een alternatief is de spotplek bij de Sint Michielsbaai. Dit is wat minder bekend en als je geluk hebt kan je ze hier van wat dichterbij zien.

Deze dieren zijn misschien niet de grootste trekpleister van Curaçao, maar als je een dierenliefhebber – of nog specifieker, een vogelliefhebber – bent, dan mag je dit eigenlijk niet missen. En ook al heb je niet zoveel met dieren en vogels, het is wel gewoon heel leuk om er even langs te rijden en een leuke foto te maken!

Wat is de beste tijd om er naartoe te gaan?
Deze vogels zijn echte ochtenddieren: ze worden graag wakker tussen half 7 en half 8 ‘s ochtends. Als je dus graag een grote groep flamingo’s wil zien, is het het best om vroeg aanwezig zijn. Met een beetje geluk kom je rond deze tijdstippen kolonies tegens van enkele tientallen. Ideaal als je bijzondere foto’s wil schieten. Bijkomend voordeel is dat het vaak extra rustig is rond deze tijdstippen, waardoor jij ongestoord kunt genieten van deze prachtige beesten. Let op: aangezien het wilde dieren zijn, is het niet de bedoeling dat je de flamingo’s aanraakt of voert. Maar over het algemeen zijn ze schuw en komen ze niet dichtbij mensen.

Flamingo’s spotten bij Jan Kok (Sint Willibrordus)

Net ten oosten van Sint Willibrordus ligt het landhuis van Jan Kok. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over de zoutpannen waar de flamingo’s vaak zitten. Deze zoutpannen zijn een overblijfsel van de zoutwinning in dit gebied die plaatsvond tot en met ruwweg de jaren ‘60. De vogels zoeken hier naar eten wat het een heel leuke plek maakt om ze bezig te zien. Bij het landhuis vind je een lange steiger met daarop een uitkijkpunt. De vogels houden echter wel graag hun afstand van dit uitkijkpunt, waardoor de kans klein is dat je ze van heel dichtbij ziet. Als je graag foto’s wil maken vanaf deze plek, is het dus een goed idee om een lens mee te nemen die ver kan inzoomen. Tip: zin in een patatje? Vlakbij vind je de patatkraam “Grote Berg patat” waar je terecht kunt voor een patatje en frikandel!

Hoe kom je er?
Neem de “Weg naar Sint Willibrordus” vanaf Willemstad. Je komt dan vanzelf langs het landhuis Jan Kok. Het is een oud landhuis en een bekende bezienswaardigheid op het eiland. Je kunt navigeren op dit adres. Je kunt je auto parkeren langs de weg.

Tip: Als je op vakantie wil op Curaçao maar niet de hoofdprijs wil betalen voor je overnachtingen, dan is Jan Kok (of Sint Willibrordus) ook een goede keuze. Je overnacht dan vrij centraal op het eiland, maar betaalt vaak aanzienlijk minder dan het populaire Willemstad. En toch zit je maar zo’n 20 minuten verwijderd van de hoofdstad van Curaçao.

Hoteltip: Flamingo Park Curaçao

Een bijzonder leuke plek om te overnachten is Flamingo Park, een kleinschalig eco resort midden in de natuur net iets ten noorden van Sint Willibrordus. Deze bijzondere bungalows kunnen tijdens je vakantie dienen als thuisbasis om de flamingo’s te spotten of andere bijzondere natuur op Curaçao te ontdekken. Flamingo Park bezit ook nog eens over een zwembad en een zonneterras en een heerlijke whirlpool onder de tropische zon voor een heerlijke relax vakantie. Er zijn verschillende soorten kamers beschikbaar van 1- tot 3-kamer appartementen.

Een groep met flamingo’s aan het eten op Curaçao!

Flamingo’s spotten bij Sint Michielsbaai

Een minder bekende – en misschien nog wel betere plek om flamingo’s te spotten op Curaçao is bij Sint Michielsbaai! Je kunt de vogels hier namelijk van dichterbij zien. En doordat deze plek minder bekend is, is het ook rustiger. Je kunt je auto eenvoudig langs de weg parkeren. De spotplaats ligt langs een weg waar behoorlijk hard gereden wordt. Zeker met kleine kinderen dus wel goed opletten! Je kunt vanaf hier ook een leuke wandeling maken naar het naastgelegen dorpje Sint Michiel.

Hoe kom je er?
Neem de “Weg naar Bullenbaai” vanaf Willemstad. Je rijdt door tot je bij de zoutpannen komt bij Sint Michielsbaai. Dat kan eigenlijk niet missen. De plek waar je moet zijn heet “Flamingo Habitat”.
Parkeren kan hier langs de weg. Het wordt aanbevolen om alle waardevolle spullen uit je auto te halen.

Plaats een reactie