4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De onderwater waterval van Mauritius: alle info op een rij

Ben je bezig met het plannen van een vakantie naar Mauritius? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk ook de beroemde “onderwater waterval” tegen. Het is niet écht een waterval onder het water maar een optische illusie. Maar of het nu echt of nep is, het blijft een heel gaaf gezicht. Je vindt dit fenomeen in het zuiden van Mauritius bij het schiereiland Le Morne. In deze blog vertellen we je alles over deze trekpleister en hoe je het mooiste zicht hebt op de “onderwater waterval”.

Is die waterval nou echt of nep?

De waterval onder water bestaat niet echt. Toch lijkt het op Mauritius wel een werkelijkheid te zijn. Dat komt omdat het een optische illusie is. Het watervaleffect dat je ziet komt namelijk niet van het water, maar juist het zand dat op de zeebodem ligt. Dit zand wordt vanaf de kust weer het water in gesleept door een krachtige stroming, met als gevolg dit unieke fenomeen. Maar dat maakt dit uitzicht er niet minder bijzonder op. Vanaf boven heb je echt een prachtig uitzicht en kan je schitterende foto’s maken.

Tip: bekijk ook onze blog met de mooiste badplaatsen op Mauritius!

Waar kan ik dit fenomeen het beste bekijken?

De onderwaterwaterval bevindt zich aan de zuidwestkust van Mauritius, op het schiereiland Le Morne Brabant. Brabant klinkt natuurlijk bekend voor ons Nederlanders. Er is ook daadwerkelijk een connectie met ons koude kikkerlandje. Een lange tijd geleden (in de tijd van de VOC) was er namelijk een schip dat op dit schiereiland op de klippen liep. De naam van dit schip? Je raadt het al, dat was “Brabant”.

Zoals gezegd: de optische illusie kan je alleen van bovenaf zien. Gelukkig is er wel een plaats op het eiland waar je je ogen kunt uitkijken op deze manifestatie zonder dat je in een vliegtuig hoeft te stappen of met een drone hoeft te vliegen. Dat is namelijk vanaf de berg “Le Morne Brabant” op het gelijknamige schiereiland.

Beklim de berg Le Morne Brabant voor een prachtig uitzicht
De berg Le Morne Brabant is zo’n 556 meter hoog en ligt tegenover de waterval. Als je de top eenmaal bereikt, kun je de prachtige onderwater waterval in al zijn glorie aanschouwen. Voor de beklimming navigeer je naar “Le Morne World Heritage Site“. Hier wacht een redelijk pittige klim. Reken op ongeveer 2 uur omhoog, en 2 uur naar beneden. Het eerste deel is vrij eenvoudig, maar vooral het tweede deel is pittig. Vanaf hier moet je de rots ook deels beklimmen. Het uitzicht is wel echt schitterend! Het parkeren en de toegang is gratis. Uit veiligheidsoverwegingen moet je je wel registreren voordat je naar boven gaat.

Zie je het niet zitten om deze tocht alleen te doen? Dan kan je een gids nemen. Neem bijvoorbeeld contact op met Vikram (+230 5717 8844) of Daryeau (+230 5496 5720. Dit kost ongeveer 2000 mur per persoon. Zo weet je zeker dat je 100% veilig naar boven gaat.

Bekijk de “waterval” vanuit de lucht
Er is ook een makkelijkere manier om de onderwaterwaterval te spotten. Dat is namelijk vanuit een helikopter. Je vliegt er dan precies overheen en hebt het beste zicht. Maar schrik niet: deze tours zijn behoorlijk aan de prijs. Je betaalt al snel €600,00 per persoon.


Plaats een reactie