4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

4 populairste vakantieplekken in Thailand

Jaarlijks brengen bijna 200.000 Nederlanders hun vakantie in Thailand. Daarmee is Thailand het meest populaire vakantieland in Azië. Het land heeft de Nederlandse vakantieganger dan ook veel te bieden: gastvrije mensen, prachtige natuur, indrukwekkende stranden, mysterieuze tempels en bruisende cultuur. Bovendien is het er ook nog eens zeer betaalbaar. In deze blog bespreek ik de 4 populairste steden & vakantiegebieden en delen we enkele populaire hotelsuggesties die je kunt overwegen tijdens je verblijf hier. Tip: bekijk ook onze blog over rondreizen in Thailand.

Belangrijke reistips voor een reis naar Thailand

  • Thailand kent een tropisch klimaat, dat bepaald wordt door moessons. Van mei tot september is het vaak warm, bewolkt en regenachtig; van oktober tot maart koel en droog. In het zuiden is het vrijwel altijd vochtig en warm.
  • Er zijn veel goede all-inclusive hotels in de populaire toeristische regio’s waarbij je specifiek ook voor een Thaise swim-up kamer kunt kiezen. Je hebt dan een eigen privé-zwembad tot je beschikking!
  • Het Thais is voor ons westerlingen een lastige taal, omdat er weinig aanknopingspunten zijn met de ons bekende talen. In de grote steden en toeristische bestemmingen kun je je nog redelijk redden met Engels.
  • In het land betaal je met de Baht (THB). In vrijwel alle steden vind je pinautomaten (ATM’s), waar je ook met je Nederlandse pas kunt pinnen. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Informeer daarom ook even bij je bank.
  • Blijf je korter dan 30 dagen, dan hoef je geen visum aan te vragen. Nederlanders moeten bij aankomst in Thailand in het bezit zijn van een geldig paspoort, dat bij vertrek nog tenminste zes maanden geldig is. Dat geldt ook voor kinderen. Deze dienen over een eigen paspoort te beschikken.
Top 4 reisbestemmingen in Thailand

Ayutthaya

Ayutthaya was de hoofdstad van een koninkrijk met dezelfde naam, dat bestond vanaf de 14e eeuw tot het midden van de 18e eeuw door het Birmese leger werd verwoest. In de stad vind je nog veel tempels en paleizen, die inmiddels deel uitmaken van een historisch park, dat ook een plek heeft op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ayutthaya ligt op ongeveer 75 km van Bangkok. Het is vanuit Bangkok zowel per boottrein als bus te bereiken. Ook worden vanuit diverse hotels (dag)trips naar Ayutthaya aangeboden.

Bezienswaardigheden

In het park zijn diverse tempels (Wat‘s) te bewonderen, waarvan de Wat Chaiwatthanaram, de Wat Phra Sri Sanphet en de Wat Phu Khao Thong zeker genoemd moeten worden. Ook indrukwekkend is het beeld van een enorme liggende Boeddha. De meeste tempels en monumenten liggen redelijk dicht bij elkaar. Het is mogelijk een fiets te huren om ook de wat verder gelegen monumenten te bezichtigen. Een tochtje met een longtailboat over de Chao Phraya -rivier is een aanrader: je kunt dan vanaf de rivier de prachtig gerestaureerde tempels bewonderen.

Voeg hieraan toe de Wat Ratchaburana met zijn fascinerende crypte vol muurschilderingen die een uniek kijkje geven in het rijke verleden van Ayutthaya. Niet te missen is de Wat Mahathat, waar je het beroemde hoofd van Boeddha kunt zien, ingeklemd tussen de wortels van een oude boom, een echt iconisch beeld! Verderop, iets buiten het historische park, vind je de Wat Yai Chai Mongkhon. Deze tempel staat bekend om zijn grote liggende Boeddha en de indrukwekkende rijen van Boeddhabeelden gekleed in oranje gewaden. Wie zin heeft in een beetje mysterie, moet zeker de Wat Thammikarat bezoeken, een plek met een indrukwekkende rij van kalkstenen leeuwen en een gigantische liggende Boeddha. Avontuurlijke zielen kunnen een fietstocht maken naar het afgelegen Wat Chaiwatthanaram aan de westelijke oever van de rivier voor een zonsondergang die je niet snel zult vergeten.


Bangkok

Stad van de Smaragdgroene Boeddha: BangkokKrung Thep Maha Nakhon in het Thais, is, met bijna 10 miljoen inwoners, de grootste stad van Thailand en de hoofdstad van het land. Je vindt er onder andere het Koninklijk Paleis en vele marktjes en winkelcentra. De stad heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen gedurende het hele jaar rond de 25-30°C. Van mei tot september regent het er vaak; van oktober tot april is het er relatief koel en overwegend droog. Het vliegveld van Bangkok heet officieel Suvarnabhumi International Airport, maar wordt ook vaak New Bangkok International Airport genoemd. Het is de op drie na drukste luchthaven van Azië en ligt ongeveer 30km van het centrum van Bangkok. Er pendelen bussen tussen luchthaven en stad. Bangkok is het belangrijkste spoorwegknooppunt van het land. Het populairste vervoermiddel in Bangkok zelf is de Skytrain, een soort bovengrondse metro. Bangkok beschikt sinds 2004 ook over een ondergrondse metro, al is deze nog wat klein. Ook zijn er voldoende buslijnen.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste toeristentrekker is de Wat Phra Kaew, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis. Dichtbij ligt ook de Wat Po, de Tempel van de Liggende Boeddha. Bangkok is beroemd vanwege zijn Klongs, waterwegen waarop gewoond, gewerkt en gehandeld wordt. Lumpini Park is een groot stadspark met een kunstmatig meer. Je kunt er ook een bootje huren.

Daarnaast mag je de Chatuchak Weekend Market niet missen, een van de grootste markten ter wereld waar je echt alles kunt vinden, van kleding tot exotisch eten. Voor een uniek uitzicht over de stad kun je naar de Baiyoke Sky Tower, het hoogste gebouw van Thailand. Ook de Jim Thompson House is een bezoek waard; dit museum biedt een kijkje in het leven van de Amerikaanse zijdehandelaar Jim Thompson en is een prachtig voorbeeld van traditionele Thaise architectuur.


Koh Samui

Koh Samui is een tropische eiland in de Golf van Thailand. Het is qua grootte het derde eiland van Thailand. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw is het een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige hagelwitte stranden, watervallen en rotsformaties die je er vindt. Op het eiland heerst een tropisch klimaat. In de regentijd, van november tot januari, regent het er vaak en flink. De temparturen liggen dan rond de 25°C. Van februari tot juli is het er overwegend droog, met temperaturen rond de 30°C. Het eiland heeft een eigen vliegveld, Samui International Airport. Het is een kleine, maar drukke luchthaven, met vluchten van en naar onder andere Bangkok, Hong Kong en Singapore. Er varen diverse ferries van en naar het eiland. Ook is er een klein busstation. De meeste toeristen maken gebruik van zg. songthaews, pickup-trucks waarop zitplekken zijn gecreëerd. Ook rijden er taxi’s. Deze hebben op het eiland echter een slechte reputatie.

Bezienswaardigheden

Koh Samui wordt voornamelijk bezocht vanwege zijn prachtige strandenChaweng BeachLamai Beach en Maenam Beach zijn de bekendste. Bij de watervallen van Namtok Hin Lat kun je zwemmen in natuurlijke bassins. De belangrijkste tempel op het eiland is de Wat Khunaram Ko Samui. De tempel is vooral bekend vanwege het gemummificeerde lichaam van een monnik, die er tentoongesteld en vereerd wordt.

Een andere niet te missen attractie is de Big Buddha, een indrukwekkend groot gouden standbeeld dat vanaf vele plekken op het eiland te zien is. Dit spirituele en fotogenieke punt biedt ook een prachtig uitzicht over de zee. Voor een culturele onderdompeling kun je het Fisherman’s Village in Bophut bezoeken, bekend om zijn rustieke gebouwen, boetiekjes en vrijdagavondmarkt vol lokale kunstnijverheid en street food. Avonturiers kunnen een kajaktocht maken rond de Ang Thong Marine National Park, een adembenemende archipel van 42 eilanden met helderblauwe lagunes, ongerepte stranden en rijke mariene biodiversiteit. Tot slot, mis de geheime tuin van Nim Thongsuk niet; deze verborgen tuin vol sculpturen ligt in het hart van de jungle en is een fantastisch voorbeeld van lokale creativiteit en inspanning.

Populaire all-inclusive hotels in Koh Samui:


Phuket

Phuket is de naam van een eiland én een stad in het zuiden van Thailand. Het eiland is het grootste eiland van Thailand en beroemd vanwege zijn prachtige strand en vele tempels. De stad is vooral bekend vanwege het bruisende nachtleven. Omdat Phuket dichtbij de evenaar licht, kent het qua temperatuur weinig variatie. Gedurende het hele jaar liggen de temperaturen tussen de 25-30°C. Wel zijn er grote verschillen in neerslag. In het droge seizoen, van november tot maart, valt er weinig neerslag. In het regenseizoen, van mei tot november, valt er vaak en veel regen. Het vliegveld van Phuket, Phuket International Airport, is de tweede luchthaven van het land, na die van Bangkok. De luchthaven heeft slechts één start- en landingsbaan. Het vliegveld ligt in het noorden van het eiland, op ongeveer 30km van de stad Phuket. Phuket heeft geen treinstation. Wel rijden er bussen. Het meest gebruikte vervoermiddel voor toeristen is de Songthaew, een halfopen pickup-truck waarin banken zijn aangebracht. Ook rijden er motortaxi’stuk-tuks en busjes.

Bezienswaardigheden

Phuket wordt vooral bezocht vanwege de prachtige stranden, waarvan Hat Patong het bekendste is. Hier ben je van alle gemakken voorzien. Dichtbij ligt Hat Karon, waar het aanmerkelijk rustiger is. De pagode van Wat Chalong is de belangrijkste tempel op het eiland. In het Thalang National Museum vind je een tentoonstelling over de geschiedenis van Phuket. Het museum ligt vlakbij het Monument voor de Twee Heldinnen.

Aan deze al indrukwekkende lijst mag de oude stad van Phuket niet ontbreken. Wandel door de schilderachtige straatjes met kleurrijke, koloniale gebouwen en hippe cafés. Een echte aanrader is de zondagse straatmarkt waar je lokale lekkernijen kunt proeven. En voor de natuurliefhebbers is er Khao Phra Thaeo National Park, een groen paradijs waar je kunt hiken en zeldzame dieren zoals de Phuket gibbon kunt spotten. Als je van een goed avontuur houdt, bezoek dan zeker de Big Buddha, een gigantisch standbeeld op de top van Nakkerd Hills, dat niet alleen indrukwekkend is, maar je ook trakteert op een adembenemend uitzicht over het eiland. En vergeet niet een boottocht te maken naar de Phi Phi-eilanden!

Populaire all-inclusive hotels in Phuket:

Plaats een reactie