4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Zwemmen met varkens op de Bahamas op Pig Beach

De meeste mensen dromen al helemaal weg bij het horen van de Bahama’s. Parelwitte stranden, strakblauwe luchten, kristalhelder water en varkens! Huh, varkens? Jazeker! Deze vrolijke “Bahama’s-varkens” houden je vrolijk gezelschap tijdens jouw vakantie. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over Pig Beach, ook wel bekend als Pig Island of Big Major Cay.

Meer over de varkentjes op de Bahama’s

Varkens en de Bahama’s zijn misschien niet de eerste combinatie die te binnen schiet bij het plannen van een vakantie naar dit luxe oord. Maar deze vrolijke knorrende vrienden hebben een geheel eiland voor zichzelf, ook wel ‘Pig Beach’ genoemd. Niemand durft met zekerheid te zeggen hoe deze varkens hier terecht zijn gekomen. De een zal zeggen dat de varkens nakomelingen zijn van varkens die hier ooit door een schipbreuk zijn beland, en de ander zou zeggen dat de varkens een geheime voedselvoorraad waren voor tijdens de zogenaamde ‘millenniumbug’. Leuk detail is dat de varkens ook allemaal namen hebben gekregen zoals Black Pig, Lucky en Twins. En ze zijn gek op mensen! Maar dat is niet gek als je bedenkt dat ze elke dag gevoerd worden door toeristen die hier komen.

Waar moet ik zijn voor de zwemmende varkentjes?

Als je op vakantie bent op de Bahama’s (bijvoorbeeld op de eilanden Long Island, Paradise Island, Grand Bahamas of Eleuthera of in de hoofdstad Nassau) dan vind je verschillende bedrijven die tours aanbieden om te zwemmen met de varkens. Hiervoor ga je naar Pig Beach. Soms wordt het ook wel Big Major Cay genoemd. Het zijn altijd betaalde excursies. Dat komt omdat je alleen met een boot naar de plekken toe kunt. Goedkoop is het niet, want je betaalt al snel €150 – €200 per persoon voor een tour. Het zijn vaak tours van 4 – 8 uur waarbij je naar verschillende stranden gaat. Hierbij maak je dus ook een stop bij Pig Beach waar je de varkentjes kunt voeren vanuit de boot. Sommige tours stoppen wat langer en hier kan je ook echt zwemmen met de beesten.

Do’s en dont’s

Mocht je nou inderdaad een uitstapje maken naar het varkens strand Bahama’s, houdt er dan rekening mee dat er wel een paar do’s and dont’s zijn. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

  • Het meest verstandige is om de varkens niet te voeren. Doe je dit wel, overleg dan met de local guides over wat je ze mag geven.
  • Laat de varkens nooit uit je hand eten. Op deze manier leren ze dat al hun eten komt van mensen en zo verliezen ze hun overlevingsinstinct.
  • Leg het eten niet op het strand neer. Te veel zand eten is gevaarlijk voor de varkens die met name hun eten verder landinwaarts opeten.
  • Je mag ze altijd vers en zoet water geven. Zorg er dan alleen voor dat er niet geen zand in zit.
  • Over het algemeen zijn de varkentjes speels en vriendelijk, mits jij ze ook respectvol behandeld. De varkentjes aaien of met ze zwemmen in geen enkel probleem maar ga je te wild met ze om dan kunnen ze agressiever worden.

Plaats een reactie